photo HEADER.png

superhero

If you listen too much to what people say about me , you will never know the REAL ME .

17 July 2011

TUTORIAL : TIMBANG BERAT BLOG


بسم الله الرحمن الرحيم
In the name of ALLAH ,the Most Gracious , the Most merciful



tutorial ni amat berguna untuk blog yang memang berat tahap kritikal , kalau orang yang singgah kat blog korang tu memang internet dia laju mungkin bukan satu masalah untuk dia buka blog korang , tapi macam mana kalau pembaca yang singgah blog korang tu , internet dia memang slow tahap siput sedut mengesot ? haaa macam mana ? tak sempat dia baca terus dia klik X blog korang . kan dah rugi tu haa , gambar-2 pun susah nak tengok nanti . so JOM TIMBANG BLOG anda  . .

KLIK SINI UNTUK TIMBANG BLOG



OKAY blog Cik Senah kira selamat dari zon berat haa , kalau berat blog korang lebih dari pada 100KB , Cik Senah nasihatkan korang buang jelah widget-widget yang memang tak penting tu . lepas tu timbang lagi sekali , kalau blog korang beratnya bawah 100KB , dah kira dalam ZON RINGAN la tu :)




maaf untuk penggunaan "aku" untuk yang lebih tua dari saya(^__^)


Like jika anda sukakan post di atas :)

0 orang superhero:

DIARY BUNDA 2009 - 2017 . All Right Reserved by DIARY BUNDA