photo HEADER.png

superhero

If you listen too much to what people say about me , you will never know the REAL ME .

25 June 2011

TUTORIAL : STICKY POST


بسم الله الرحمن الرحيم
In the name of ALLAH ,the Most Gracious , the Most merciful


Hello eberibadi , jom buat tutorial seterusnya jommm ! Heee kali ni SG nak ajar macam mana nak buat STICKY POST . 

STICKY POST ni sesuai digunakan untuk buat contest atau pun apa-apa pengumuman ke dekat blog korang . 

Cara-caranya adalah 

1. Korang taip dan post entry macam biasa korang buat tu . 
2.Then , dah selesai publish post , korang tekan pula edit post yang korang baru je publish tu . 
3.Pada bahagian bawah nanti korang akan jumpa [ POST OPTION ] klik situ dan akan keluar macam ni 





- pada [1/29/12] tu korang tukar pada tarikh akhir yang korang nak entry tu terpapar
-pada [ 5:34 AM ] pula korang tukar waktu akhir yang korang nak entry tu habis pada tarikh yang korang tetapkan tu .

4. Dah siap edit , tekan lah PUBLISH POST :) senang kan hehe

Selamat Mencuba ya :)

maaf untuk penggunaan "aku" untuk yang lebih tua dari saya(^__^)


Like jika anda sukakan post di atas :)

0 orang superhero:

DIARY BUNDA 2009 - 2017 . All Right Reserved by DIARY BUNDA