photo HEADER.png

superhero

If you listen too much to what people say about me , you will never know the REAL ME .

19 July 2011

TUTORIAL : RINGAN KAN BERAT BLOG


بسم الله الرحمن الرحيم
In the name of ALLAH ,the Most Gracious , the Most merciful



Kalau blog korang berat dan sayang nak buang widget-widget korang tu , korang boleh cuba guna cara ni , code ni boleh membantu untuk ringankan sedikit blog korang tu , haa mula-2

  1. Dashboard > Design >Add Gadjet > Add HTML/Javascript
  2. Copy and Paste code bawah ni . Jangan usik apa-apa okay . terus paste je 
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"
});
});
</script>

 Lepas dh paste terus SAVE , dan cuba timbang berat korang lagi sekali :) mungkin dah kurang sikit . 

maaf untuk penggunaan "aku" untuk yang lebih tua dari saya(^__^)


Like jika anda sukakan post di atas :)

0 orang superhero:

DIARY BUNDA 2009 - 2017 . All Right Reserved by DIARY BUNDA