superhero

If you listen too much to what people say about me , you will never know the REAL ME .

16 January 2012

SIAPA SANGKA AKU DISINI ?


بسم الله الرحمن الرحيم
In the name of ALLAH ,the Most Gracious , the Most merciful










Seorang bayi yang lahirnya hitam manis
Antara enam beradik dia lah paling kuat nangis
Buat jahat pandai kalis 
Siapa sangka dia disini ?

Budak kecil yang dulunya selekeh 
Hingus nya penuh meleleh 
Sering saja di perlekeh 
Siapa sangka dia disini ?

Budak rambut pendek sipi nak sopak
Tangan gatal gunting rambut sendiri dengan riak
Bila ditegur suka tayang muka berlagak 
Siapa sangka dia disini ?






Panjat pokok tepi rumah macam lelaki 
Bergayut macam monyet sana sini 
Patah tangan kanan sampai sekarang tulis tangan kiri 
Siapa sangka dia disini ?

Belajar kenal huruf dekat sekolah cina 
Buat hal gaduh sana sini je kerjanya 
Ayah datang sekolah semata-mata sebab dia 
Siapa sangka dia disini ?

Balik sekolah tolong mami niaga tepi jalan , 
Bila malas cabut pergi taman , 
Pakai skirt tapi bukan main lari sakan 
Siapa sangka dia disini ?






6 beradik dia lah paling malas , 
buat kerja memang selalu tak ikhlas , 
Sikit-sikit suruh mami balas . 
Siapa sangka dia disini ?

Masuk sekolah sukan sekerat jalan , 
Pindah sekolah perangai macam jantan , 
Asal gaduh je bukan dengan perempuan , 
Siapa sangka dia disini ?

Asal cuti pergi merempit , 
kalau jalan susah nak kepit , 
Eksiden motor sampai 6 kali pun tak kenal sakit , 
Siapa sangka dia disini ?







Kalau merayap dia lah kepala , 
Jalan rumah pun lupa , 
Bila tidur bangunnya tengahari buta , 
Siapa sangka dia disini ?

UPSR A nya berapa je la , 
PMR A nya konon banyak la , 
SPM A nya tak tahu ke mana . 
Siapa sangka dia disini ?


Siapa sangka DIA disini ? 
Siapa sangka AKU disini ?
Siapa sangka aturan ALLAH menetapkan aku ke sini ?
dan SIAPA KAU untuk mempersoalkan mengapa aku disini ? :)





Syukur pada ALLAH aku di tempatkan dikalangan senior yang bijak pandai yang tak pernah lokek ilmu di dada untuk di kongsi . Semoga ALLAH merahmati mereka dan mempermudahkan urusan kami semua di bumi asing ini. Amin ^_^





maaf untuk penggunaan "aku" untuk yang lebih tua dari saya(^__^)


8 pendatang:

KakiWayang.com said...

uuu...untungla...anyway menarik, instead of tulis karangan, guna pantun...sonok sikit baca...haha...

Nursyahira izzati Ngadimon said...

seriouslyy dengan laguuu mendayuu2 and pantunnn2 tuuu . kitee mcm sebakk ! akk MODEL kitaaaaaa . kitaa pun UPSR bape je . PMR punn . geli2 jeaa . akk ! boletakk cite pasal life akk mse zman psekolahan ? eyra nak sgt kenal akk . motivator ;) boleh ?

noor nabilla fattin said...

@Nursyahira izzati Ngadimon hee sebak ya awak ? baru lah feel maksud tersurat dan tersirat kan :) hee thanks . life masa sekolah ? bagi la contoh , banyak sangat haha . hee request , so senang sikit nak post entry hehe

Nursyahira izzati Ngadimon said...

em emm emm . eyra pun taktauu nak request cane . HAHA . yang penting mase zaman akk sek menengah . pahit manis ;) haaaaaaaa :D now BLOG neh dh BOOKMARK . lalalala :D

noor nabilla fattin said...

@Nursyahira izzati Ngadimon amboi bukan main lagi siap bookmark , thanks yeah , pasal sekolah kena tunggu aura sekolah datang dulu huhu btw , thanks again yeah sis :)

Azlin Awatif said...

salam,,
boleh gune bahasa kau aku tak . lebih selesa . :)
em, serious teringin nak berkawan dgn kau . mcm cool je . :p

noor nabilla fattin said...

@Azlin Awatif waalaikumusalam , add la fb kite ye :)

DIARY BUNDA 2009 - 2017 . All Right Reserved by DIARY BUNDA