photo HEADER.png

superhero

If you listen too much to what people say about me , you will never know the REAL ME .

20 October 2011

TUTORIAL : BUANG NAVIGATION BAR


بسم الله الرحمن الرحيم
In the name of ALLAH ,the Most Gracious , the Most merciful



ada sesiapa yang tak tahu NAVIGATION BAR tu apa ? 
okay ni dia 








okay ni lah dia yang kita nak buang . haa sebab sekarang orang dah tak pakai dah navigation bar ni , sekarang banyak blogger yang guna button follow ala-ala tumblr . 

caranya senang
  1.  Dashboard > Design > Edit HTML
  2. Cari kod ni . ( Make sure tekan Ctrl + F serentak)
/* Variable definitions

3.Bila dah jumpa , COPY and PASTE code bawah ni dekat ATAS code yang korang search tadi .

#navbar-iframe {
display: none !important;
}
okay dah siap , tekan SAVE , senang sangat kan . Selamat Mencuba /blush

maaf untuk penggunaan "aku" untuk yang lebih tua dari saya(^__^)


Like jika anda sukakan post di atas :)

0 orang superhero:

DIARY BUNDA 2009 - 2017 . All Right Reserved by DIARY BUNDA